Kåldolmar

Ikväll gjorde jag, Frida & Daniel koldålmar.
De blev fantastiskt goda!



Vi använde Per Morbergs recept.

1st vitkålshuvud
400g blandfärs
0.5dl grötris
1dl grädde
1dl mjölk
2st ägg
3krm salt
2krm nymalen peppar
knivsudd kryddpeppar
2msk smör
2msk sirap

Görs så här

Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.
Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir mjuka.
Se till att få 8-10 blad.
Koka riset och låt det svalna.
Blanda färs med ris, ägg och gräddmjölk. Krydda.
Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme. Bryn ovansidan i smör.
Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform.
Rippla på sirap och stek i ugnen 225 grader ca 25 min. Ös då och då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0